Wilt u een torenkraan huren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk ons aanbod en vraag gerust naar de mogelijkheden!

Torenkraan huren?

Heeft u een torenkraan nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een torenkraan kopen is meestal niet de voordeligste optie. Daarom bieden wij de optie om een torenkraan te huren. Wij hebben een ruim aanbod aan torenkranen. Heeft u geen bemanning om de gehuurde torenkraan te besturen? Dan staat onze workforce voor u klaar! Onze medewerkers zijn ervaren en gaan altijd vakkundig te werk. Geen enkele situatie is te gek of te moeilijk voor ons. 

Wat is een torenkraan?

Een Torenkraan is een hoge kraan die vastzit aan de onderkant door een grote betonnen voet. Torenkranen worden vaak gebruikt in bouw gebieden. Doordat deze kranen zo groot zijn zijn ze moeilijk om snel te verplaatsen. Wel is het mogelijk om een torenkraan op een rails neer te zetten. Hierdoor is het makkelijker om de torenkraan te verplaatsen. Bovenaan de hoge mast zit een arm die horizontaal ligt, deze wordt ook wel “de giek” genoemd. De giek heeft de mogelijkheid om te draaien, dit doet hij zonder dat de mast meedraait. Aan deze arm zit een klein karretje met daaronder een haak en doordat de haak dus aan een karretje vast zit, kan de haak naar voren en naar achteren bewegen. Ook is het mogelijk om de haak naar omlaag en omhoog te liften. Door al deze opties maakt een torenkraan het dus mogelijk om zware goederen op te tillen en te verplaatsen op locatie.

Torenkraan veiligheid

De meest voorkomende locatie voor een torenkraan is een bouwterrein. In bouw gebieden worden ze gebruikt om zware goederen te verplaatsen. Dit is dan ook het meest voorkomende waar een torenkraan voor gebruikt wordt. Sommige torenkranen kunnen tot wel veertig ton heffen. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Daarom is het belangrijk dat een torenkraan niet kan omvallen of afbreken. Voordat een torenkraan wordt geplaatst, wordt hij eerst stevig bevestigd aan de grond door middel van betonnen blokken. Deze betonnen funderingen kunnen wel tot honderdtachtig ton wegen. Maar een torenkraan wordt niet alleen op de vloer ondersteund, ook aan het uiteinde van de korte zijde van de giek zit een contragewicht. Deze zorgt voor een natuurlijke evenwicht verschil op de torenkraan.

Heeft u nog overige vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag.